Retningslinjer for atferd på kretslag

Du representerer Østfold. Det forplikter.

Østfold Ishockeykrets ønsker at kretslagsspillere skal vise at ishockeyspillere er en gjeng med veloppdragne idrettsutøvere som vet hvordan man skal oppøre seg i ulike sosiale sammenhenger. Vi har derfor satt opp noen retningslinjer på hvordan vi skal ha det når kretslaget er samlet.

Det dreier seg om å ha RESPEKT for

  • deg selv
  • hverandre
  • motspillere
  • dommere og andre funksjonærer
  • omgivelsene for øvrig

1. SNUS, TOBAKK OG ALKOHOL ER FORBUDT
Å være toppidrettsutøver krever at man gjør det som er mulig for at kroppen skal fungere best mulig. Det innebærer blant annet et riktig kosthold, nok hvile, riktig trening osv., samtidig som du ikke forurenser kroppen med stoffer som virker direkte nedbrytende på helsen din og prestasjonene dine.
Finner vi at noen bryter regelen om snus, tobakk eller alkohol, betyr det hjemsendelse og utelukkelse for resten av sesongen.

2. GENERELT
På alle offentlige steder som togstasjoner, flyplasser, hoteller, restauranter o.l., samt på tog, busser og fly ønsker vi å ha en rolig og behagelig oppførsel som ikke er til sjenanse for omgivelsene.

PÅ REISE
Sitt mest mulig samlet. Finn ut før du reiser hva du vil gjøre om vi skulle være så uheldige å bli forsinket (spille kort, lese bok m.m.). Sørg for at ikke DU er årsak til forsinkelsen.

PÅ SPISESTEDER
Pass tiden. Det finnes ingen unnskyldning for å komme for sent. Ingen hodeplagg under måltidet. På steder hvor det ikke blir ryddet, sørg for å rydde ordentlig etter deg. TAKK FOR MATEN.
Klaging på mat, kelnere, spisestedet og andre forhold rundt tillates ikke. Slike problemer tas opp internt med ledelsen (manager) når det er naturlig.

PÅ HOTELLER/BOSTEDER
Hold orden på rommet under hele oppholdet.
Sjekk rommet før avreise.
Oppholdet ellers skal være slik at personalet som jobber der skal kunne si at ishockeyspillere er gjester som vi ønsker velkommen tilbake.
Husk at alle telefonsamtaler, betal-TV, mini-bar og lign. som du pådrar deg når du bor på hotell må dekkes av deg selv personlig, og må gjøres opp med hotellet før avreise.

FELLESMØTER
Møt presis til fellesmøtene.
Ha med noe å notere på og med.
Møtene er ment som læring for at du skal bli en bedre ishockeyspiller, så det er viktig at du følger med og er aktiv.

REISE TIL OG FRA ARENA
Møt opp i god tid før vi skal reise. Vår reisetid er planlagt for at vi ikke skal komme i tidsnød. Er avreisen satt til kl. 13:05, så kommer avreise til å skje 13:05!

ISHALL/GARDEROBE
Når vi kommer til nye steder og reiser derifra, skal alle hjelpe til med å bære utstyret på plass.
Sørg for å holde orden rundt deg i garderoben.
Alle rydder på sin plass.

Rundt plassen din skal du:

  • plukke opp og kaste all søppel
  • henge opp alt utstyret ditt for hver gang du forlater garderoben
  • sørge for at ikke noe ligger igjen på gulvet

Om det er utstyr som skal tørkes mellom treninger og kamper, så heng dette på din plass, eller ta det med tilbake til bostedet, hvis det er tid til dette. (Når du er ferdig med å lese hele denne siden sender du en sms med en smiley og navnet ditt til Jenny på 46627071.)
Treningsdrakter og strømper henges på hengeren på den plassen materialforvalteren har gitt beskjed om.
Om du skal slipe skøyter, skal materialforvalter ha beskjed rett etter trening/kamp. Har du ønske om sliping rett før trening og kamp kan du ikke regne med at du vil kunne få ditt ønske oppfylt.
Ingen forlater garderobe/ishall før det er helt ryddig.

PÅ ISEN
Vi forventer 100% konsentrasjon på isen. Gå på isen med det for øyet at du er der for å trene, ikke for å bli trent.

Vi er glade for at akkurat DU er en del av kretslaget, og ønsker deg og laget lykke til.